söndag!



Iorgon är det äntligen träning och bänkpress står på programmet!!!!!!

tjena, idag vaknade jag vid 10tiden för då kom farmor och farfar på besök! svårt att inte avkna när dom kommer.
efter det så drog farsan och jag och hämtade en volvo-motor som stog i en lada vi bytte den mot en mini chopper.
Motorn är en B20 alltså en 2L motor,den är komplett och fabriksny det är inte vanligt bland b20 motorerna tror denna har gått 200mil eller nått för test. Efter detta jobbad jag lite sen har jag inte gjort mycket en väldigt seg söndag. Sen kollade jag självklart på vem kan slå jag du vet vilka.. och idag fick dom stryk fan vad gött!!!
//Arwid


seg dag...



den blåa till höger är det! den ser risig ut men vad sja man förvänta sig
den har stått i en lada i typ 10år,men den är rostfri!!

tjena, idag vaknade jag väldigt sent vid tolv tiden men var riktigt trött så det behövdes lite sova. Efter jag hade ätit lunch det vart ingen frukost, så drog jag ut och hjälpte morsan och farsan som häll på att rensa på tomten.Vi har precis fällt ett träd så det fan mycket att rensa jag lyfta stubbar!!
efter det så drog jag och victor och fiskade men det gick som vanligt mend et var väldigt skönt ute helt vindstilla på vattnet och lagom tempratur!
när jag kom hem så har jag inte gjort mycket, föruom att jag ringde på en volvo idag i norrland en volvo 242 från 1975. Man kan säga att han var en riktig norrlänning haha. Får se hru det blir med bilen men det är en perfekt bil för att bygga volvo!!
den har bara en ägare och ha rvart avställd från -97 och har bara gått 13000mil så den lär vara i rätt bra skick:)
//Arwid

fredag lång dag!


undra hur mcyket han tar i knäböj:O?haha
här är en kulstötare vid namn george woods. han är glidstötare och
körde mellan 60-70-80 talet. Han satte även 1974 nytt inomhus världsrekord
på hela 22.01.Och det är han än idag 5a genom tiderna på.Han har
även vunnit två stycken OS-Silver.


tjena, idag har man inte haft ork att gå i skolan igentligen för vi hade ju lov om en dag. Men självklart ska alla lärare börja på nya saker dom sista lektionerna innan lovet sånt stör jag mig på som fan. Men men tillslut var dagen över och jag åkte hem för jag slutade 12.25 så åkte hem och käkade innan jag for till träningen. Där träffade jag victor han låg och sov på häjdhoppsmattan,han hade precis avrt ute och sprungit. Efter det var det min tur att träna jag stötte kula det var kul fast segt. Vi tävlade vem som kunde stöta in i väggen med 3kg kulan ca 23m till väggen. jag tävlade mot niclas, det började med att niclas träffade väggen först.... men sen träffade även jag men en bit längre in på väggen så jag vann! fast enligt niklas var det utom tävlan för jag stötte för många stötar haha. Efter ca 2tim långt kulpass så körde jag lite styrka det var skönt att köra ut sig lite innan vilan i helgen!:)
//Arwid

tillbaka!



för er som inte vet vad bosön är det en träningsanläggning som ligger på
lidingö.

tjena, nu har det vart itag sen någon av oss skrev på bloggen och nu är det dags igen;). Det har vart mycket träning och mycket plugg så man har liksom inte orkat skriva men just nu händer det inte så mycket dörutom träning och skola men vi ska försöka skriva om något intressant ändå!
idag tränade jag innan skolan sen vid 12tiden så började jag. Det har gått bra med plugget iallafall det lönar sig att plugga lite!
efter det var det träning igen och idag var det benträning. Det gick bra kände mig stark men börjar bli lite sliten i knän och vader efter alla tung träning men det går över.
och efter mogon dagen så är det äntligen lov! och då ska jag till bosön men tre polare och ha ett träningsläger!
ska bli riktigt kul!
//Arwid


Måndag


man ska lyfta stången uppåt i bänkpress!! om nån inte fattar!haha

tjena, idag har jag avrt i skolan lite kort för att ha matteprov det gick väl inte riktigt som jag hade tänkt mig men hoppas på det bästa!haha
efter det så var det träning och det var bänk idag! det kändes sjukt bra idag nästan för bra!
efter det har jag inte gjort så mycket kom inte hem förens 20.45 så man är rätt trött.
//Arwid

Söndag




Hellu, i dag har det var ännu en GRÅ söndag ,,, men jag och mamma pallrade oss till Lida för att köra dagens träning. Det är ett väldigt fint spår och det var väldigt skönt och frisk skoggs luft, sprang ett varv på 7,7 km och ett varv på 4,4 km så det blev sammanlagt 12,1 km , känndes lätt. efter träningen käkade vi luch på världshuset på Lida , mycket fräsht och fint. Verkligen värt att åka dit !! // victor hedin


6 sekunder 6 sekunder , ni kan ingen tiiing , ni kan ingen tiiing



I går hjälpte jag till i fiket på min lille syrras hockey match mot linköping eller lindköping :P same same . men de va kallt i hallen usch . I dag har jag tränat med joel lundin och det gick bra och allt kändes super . // victor hedin

plugga och träna


en polares polare  sladdade in i en lyckstolpe idag vid skolan !
som tur var kom ingen till skada!

tjena, idag har jag varit i skolan som visade sig vara en kort dag vi slutar igentligen halv fem men vi slutade vi halv två istället så det var skönt:)
efter det så åkte jag hem och käkade och sen drog jag på träning. Idag var det kula på programmet och det gick bra. Efter det har jag bara pluggat vi har prov i försäljning och service imorgon så har läst 120sid och svarat på massa frågor så jag känner mig förberred:)
och imorgon är det knäböj LÄNGTAR!!!
//Arwid

Storängshallen



Hellu, I dag har det vart en ganska lång dag, känner mig trött och det ska bli skönt att krypa under täcket snart. Träningen i dag gick super bra , känndes lätt och enkelt. Träffade även sveriges bästa vaktmästare som stöter världsrekord på natten när ingen kollar bara för att inte sänka Arwids självförtroende , skulle inte förvåna mig och han springer 1,39 på 800m också !! riktigt skön kille ! // victor hedin

Sjuk låt !! Isberg-favorit





Fredrik kom upp med en väldigt sjuk låt i morse på Engelskan haha helt sjuk + att den fastnar på hjärnan som ett tuggumi under skon !! Lemonade , mm sweet lemonade , lemonade yeah sweet lemonade !!! // victor hedin

TRÄNING!!


sån här cykel borde gamla gubbar ha!!eller nej dom borde inte cykla alls....

tjena, är nyss hemkommen från ett nytt underbart träningpass!
och idag var det bänkpress som jag nämde igår och det kändes sjukt bra alltså det är förjävla kul att träna!!
innan träningen så var jag i skolan såklart och det var ok hade bara två lektioner idag kemi och matte.
Istället för lunchen idag vart det fotbollspel eller fooseboll tror jag det heter. 40min i sträck det är fan as jobbigt man blir rätt svettig men det är så jävla kul!!

Imorse höll jag på att köra på en gammal gubbe men fan han hade ingen hjärna alltså. Jag kommer på en väg som svänger åt vänster och om man åker rakt fram so man inte kan för det är gångbana. Men då tror gubben att jag ska åka rakt fram av någon anledning så han svänger också åt mitt hål så jag stannar och han svänger undan för att inte köra in  i mig. Sen så cirklar han typ tre varv tills han f¨r stopp på cykeln och jag bara sitter och kollar vad han håller på med!! Och sen när han v'l har fått stopp på cykeln och har vinkat förlåt så ska han cykla ivag då håller han på att ramla igen!
gammla gubbar ska fan inte cykla!
//Arwid

ännu en grå söndag


imorgon är det bänk!!!!!

tjena, idag var det tänkt att jag skulle köra castorama men det vart det inte kände mig seg i kroppen och så. Jag vilade istället och laddar till nästa helg då jävlar!!:)
jag meckade lite med bmw idag jag tog bort intercoolern på den vinröda bmw. Vi ska sätta på den på den andra b,w som vi har. Eftersom den röda ska vi bygga racebil av:)
det tråkiga var att det var dåligt väder hela dagen och farsan och jag har stått ute och meckat hela dagen kallt var det det kan jag säga!
imorgon är det träning ser fram emot det !!!:)
//Arwid

Sunday, always comes to late




Usch vilken regnig dag !!!! och tråkig !!! men jag längtar tills i morgon, då drar träningen i gång! Det ska bli skönt att komma igång, köra hårt och vara trött mellan passen, superskönt. Men i dag, söndag , söndag känns alltid så grå, ångest inför morgondagens skol dag , tråkiga lektioner, därför är inte söndag rolig men men. // victor hedin

Bloggtoppen.se

Blogg listad på Bloggtoppen.se

en regning lördag!


det regnar....

tjena, idag vaknade jag as tidigt vid sju har ingen aning varför men så vart det men sen skulle jag kolla lite på superstars på tv3play med det höll inte mer än i en timme sen sommnade jag och vaknade inte förens 13.30 så det avrt en riktigt lång sov morgon. När jag vaknade så hjälpte jag pappa med bilen den startade inte i mån men vi fixade det idag. Det vi gjorde var att byta glödstift på dieslar har man det, istället för tändstift som det sitter på bensin drivna bilar. Sen verd vi på nyckeln och den gick klockrent!
efter det har jag fixat lite i rummet städat och fixat lite:)
//Arwid


Höst löpning



Nu börjar hösten närma sig med stora kliv. Visst kan det vara omotiverande när hösten börjar närma sig, det blir kallare. Men använd hösten som en drivkraft, ta på behagliga kläder att springa i, kanske ett par nya tights från Nike och en skön Nike fit tröja. Njut lite mer av löpningen, sänk tempot, förläng distanserna. Det är inte farligt att springa lite längre och hösten är perfekt period för att öka distanserna. Det är viktigt att du har bra skor när du ökar distansen så ta en extra funderare om du ska ge dig själv ett par nya skor vilket kan göra löpningen roligare. Ha inga begränsningar, våga slita er från stigen eller landsvägen och kör rakt ut i skogen, spring på inspirration. Det är en skön kännsla att inte vara låst till nån stig eller väg, att springa fram fritt i skogen är en upplevelse! spring upp för några extra backar än vanligtvis. Andas stora andetag och känn den kyliga fräsha luften i lungorna. På hösten finns inga begrännsningar bara ut och kör ! // victor hedin

Athletics News



The game of XXXI Olympiad, alltså OS 2016. Det har varit en kamp mellan Tokyo, Madrid, Rio de janero och Chikago. Det har pratats mycket om vem som skall ha OS 2016, Obama var på platts för att kamma hem OS till Chikago, oddsen lutade på att Obama skulle ta hem segern men när allt drog ihop sig till slutspurten hängde Obama med sitt chikago inte alls med i tempot. Utan det var Rio de janero som orkade hålla högst tempo och tog hem segern vilket innebär att OS kommer att hålla rum i Rio de Janero!

Mer nyheter hittar ni på www.iaaf.org där kan ni hitta dem fräshaste nyheterna inom Friidrott och Löpning.
Dem bjuder på vidoes och andra upplevelser.

// victor hedin


Historien om Barfotaflickan

                                                             
                                                              Zola Budd

Zola Budd, låter det bekant eller skall jag skriva "barfotaflickan" ? För den nya generationen är namnet mer eller mindre okänt, men vissa kanske snubblade över namnet i någon historia bok eller tidning, men för den äldre generationen betyder namnet en lång och kanske inte alltid lika lycklig historia om en liten flicka som fick ta stegen in i vuxenlivet lite för snabbt.

Sommaren 1966, 26 maj föddes en liten flicka i Bloemfontein, Orange free state, South Africa. Frank Budd och Hendrina Wilhelmina de Swardt, kallad tossie födde 5 barn innan dem fick Zola. Det tredje barnet Frank junior dog av en virussjukdom när han var 11 månader. Sex år senare föddes Zola Budd, det var en väldigt svår förlossning, den tod 3 dagar och tossie förlorade väldigt mycket blod under förlossningen och fick ständigt blodtransfusioner.

När Zola var liten jobbade hennes pappa på en tryckerifirma som farfadern startat som immigrant från England. Mamman Tossie var sjuklig så äldsta systern Jenny fick göra dem vardagliga sysslorna som mamman inte orkade med. När Zola började prata var Jenny den hon först kallade "mamma". Zola var liten smal och usel på simmning och lagsporter vilket förde henne ett steg närmre löpningen.

Systern Jenny tyckte väldigt mycket om att springa och hon var ofta ute på långa springturer rund det vackra området i Bloemfontein. När Zola var tillräckligt gammal började hon följa med sin stora syster på hennes löparturer. Dem sprang i bergen runt deras stad och staden ligger på 1400m höjd och är en väldigt vacker stad.
Zola såg upp till sin stora syster väldigt mycket, Jenny sprang barfota som alla andra barn på landsbyggden så då gjorde Zola det med. Dem sprang tidiga morgnar när luften var kylig och klar. Dem sprang för att dem tyckte att det var roligt.


Vägen utanför Bloemfontein

Dem sprang och sprang, alltid morgnar när luften var kylig och klar och solen på väg att krypa över bergstopparna. Zola blev snabb, det var då hennes karriär tog ett kliv. Pressen började skriva om henne som den barfotaflickan vars far tvingade henne springa i kapp med strutsar. Allt stämmde inte alltid men det som stämde var att hon sprang barfota och visst hade dem strutsar men hon blev aldrig tvngad att springa i kapp med dem. Hennes barndom var väldigt ljus fram till dess att att dem började få problem i familjen. Sorgen över Frank junior fanns alltid där i familjen. Frank och Tossie började glida ifrån varrandra allt mer och mer med tiden.

Zolas tränare pressade henne att träna allt mer och hårdare vilket gjorde att hon sällan var hemma. Zolas syster Jenny som hon skapat många minnen med började jobba som sjuksyster, kvällar och nätter vilket gjorde att hon endast såg familjen när hon kom hem på morgonen och åt en liten stund med familjen innan hon gick och lade sig. Jenny och Zola träffades allt mindre.

Zola var en tävlingsmänniska och gillade inte att förlora, hon var snabb men inte tillräckligt snabb. när hon var 13 ställde hon upp i ett 4 km lopp, hon kom tvåa. Löpningen var inte allt för Zola, där fanns vännerna, där fanns skolan och familjen men framförallt Jenny, den älskade storesystern. Hon levde en vanlig barndom som fick ett plöttsligt slut 1980. Store systern Jenny som då var 25 hamnade på sjukhus. Hon hade drabbats av hudcancer. Men Zola var bara 14år och fick inte besöka henne. Tossie visste hur nära Zola stod sin syster och hon visste att om dem skulle förlora Jenny skulle Zola bli helt förstörd. Zolas barndom krättsade kring Jenny, hon är uppväxta med henne och minnen kommer alltid att strömma i hennes huvud. Zola stannade hemma från allt under tiden som läkarna behandlade Jenny, Zola visste inte hur alvarligt det var. hon var bara 14 år, en liten flicka i Sydafrika.

Den 9 september som också var mammans födelsedag kom systern Cara Budd som då var 18 år in i Zolas rum klockan 4 på morgonen. Cara väckte sin lillasyster och talade om för henne att deras syster Jenny hade dött. Zola Grät inte, Zola skrek inte, inte en tår gled ner på hennes kind. Hon var inte den som visade sina kännslor. Hon hade alltid vart tystlåten och gömt sorg och glädje inom sig. Den ända hon hade delat sina kännslor med var ju Jenny men nu fanns inte Jenny där längre.

Zola började springa hårdare, hon gick upp kvart i fem på morgonen och sprang runt 30-40 min. Hon gick till skolan för att sedan komma hem vid tre tiden och göra sina läxor innan hon ner mot kvällen körde sitt andra pass. Så kom vinterns 4 km lopp som hon året innan kommit 2a på, i år vann hon. året därpå vann hon 800m i sydafrikanska juniormästerskapen. året därpå både 1500m och 3000m i samma tävling. hon körde på och några år efter Jennys död sprang hon 5000m på 15,01,83.



Det 15,01,83 innebar då världsrekord. En person som grävde djupare i historien var John Bryant. Zola var bara en tonårsflicka som inte visste så mycket om världen runt om. Efter många bra lopp och mycket träning erbjöd Bryands tidning Zolas familj 100 000 pund för rätten till historien om Zolas liv. Pappan såg det som en möjlighet att käna in lite extra pengar och godtog erbjudandet. Bryands lovade också Zola ett brittiskt pass så att hon kunde ställa upp i OS. Detta var möjligt eftersom Zolas farfar som var engelsmann. När familjen kom till England möttes dem av demostrationer, folk skrek och buade. Sydafrikas politik tog hårt på hur folk såg på Zola under den tiden vilket försvårade situationen. Zolas pappa hade tagit stunden till vara och gått ut med att han är homosexuell och att vara det på den tiden är långt ifrån att vara den nu för tiden. Zolas pappa begav sig till sydafrika efter gräl.

På väggen i hennes rum hängde en bild på Mary Decker, det var en av hennes största idoler under hennes uppväxt och en stor förebild, så plöttslig efter flera år stod dem på samma startlinje i OS som också var Mary Deckers sista chans att ta en OS medalj.

I finalen tog Mary Decker täten, strax före rumänskan Maricia Puicia, Zola och englands Wendy Shy. efter 1600m gick Zola och Decker i hop, Zola snubblar till men fortsätter springa medans Decker faller pladask på banan. Hennes chanser var nu helt förstörda och publiken buade ut Zola under resten av loppet. Tankarna i Zolas huvud snurrade runt. Hon tänkte städigt på Decker som låg där i gräset och grät. Hon ville inte komma på pallen.

     

                



Efter loppet gick Zola fram till Decker för att trössta henne men hon fick svarett, " Stick" jag vill inte prata med dig. Publiken fortsatte bua. Arragörerna disskvaliserade Zola och hon satte sig på en buss men medans hon satta sig på bussen kollade arragörerna på en film där dem såg att det inte var Zolas fel och därför tog tillbaka diskvaliceringen men det visste inte Zola om för hon satt redan på bussen. Det ända som hon tänkte på va att komma hem för att få allt löst. Zola såg en tjej som satt och grät på bussen. Hon gick fram till tjejen, varför gråter du frågar Zola. För att dem behandlar dig som dem gör, sa tjejen. Detta satte sig djupt i Zola. Visst fanns de folk som tyckte olika trotts allt. När Zola mötte upp mamman som var glad att träffa henne fick dem beskedet att dem hade blivit hotade att bli skjutna så polisen transporteradedem till flygplattsen och satte henne på första bästa flyget hem. Zolas pappa sade upp kontakten med dem och som tidigare när systern Jenny dog gjorde hon sig av med sorgen genom att träna hårt, hon tränade hårdare och 1985 van hon terreng VM och även 1986. Hon slog världsrekord på 5000m och även 3000m innomhus. och efter de hade hon ingen kontakt med pappan alls. Zola bodde då i England men längtade hem till sydafrica. Hon kände sig som en kriminell, jagad. sade hon till pressen innan hon flyttade tillbaks till Sydafrica. Väl tillbaka i Sydafrica träffade hon affärsmannen Michael Pieteres, dem gifte sig 15 april 1989. Fem månader senare hittades Frank dödad i hanns lägenhet, Polisen trodde de rörde sig om mord. Zola gjorde som hon brukade och tränade hårdare och sprang världenssnabbaste 3000m lopp på hemmaplan i sydafrica.



1992 var sydarfica välkommet till OS i Barcelona, Aparatheidpoletiken hade upphört. Hon sprang 3000m men tog sig inte till final. 1994 kom hon 4 i världsmästerskapen i terreng. därefter blev det tyst. Zola fick barn och efter några år när hon fyllde 43 bodde hon i South carolina, Martle Beach. Hon jobbar där som huvudtränare för det kvinnliga teamet i ett Universite. Nu förtiden springer Zola bara motionslopp och terrenglopp med i en veteran tour i USA. Hon flyttade dit dels för att hon ville att barnen skulle få prova på att gå i en americansk skola och dels för att hon ville springa i vetterantouren. Hon minns fortfarande systerns död starkt men nu springer hon inte för medaljer, och häller inte bort från någon sorg. I dag springer hon på samma sätt som hon sprang när hon var mycket ung. För att komma till ro.

"Löpningen och så mycket annat, försvinner med tiden. Det blir gamla nyheter. Det som finns kvar, Det är barnen."

Jag fick fakta och inspiriation till texten från tidningen " Runner´s World" och i den tidningen finns en berättelse som är skriven av Steve Friedman och Kenneth Gysing, Den historien är värd att läsa på köp tidningen den finns på alla ställen där man köper tidningar och kostar endast 59,90 kr! vart att ha! och värt att läsa!

VICTOR HEDIN


helg!



tjenare, idag har jag vart i skolan det var rätt stressigt i morse jag gick upp vid sju tiden, Sen skulle jag klippa håret och så för det var skolfoto idag och när jag väl skulle göra det så funkade ju inte rakmaskinen men det löste sig till slut!
när jag kom till skolan hade vi tre lektioner och sedan skolfoto:)
jag slutade 12.25 så jag han hem och beställa ne pizza innan träningen var så jävla hungrig. Efter det fick jag as ont i magen man kan ju undra vad som var på den pizzan...
vid fyra tiden åkte jag till träningen och idag var det kula på programmet det gick väl hyfsat med det var jävligt segt idag men det gick ändå.
och nu sitter jag här och avslutar det sista på nya designen som victor och jag gjorde igår natt;)
hoppas ni gillar den!!
//Arwid

NY DESIGN !!!!!!

Nu har designen för vinter-säsongen 2009-2010 blivit klar. kommentera allt ni tycker om den nya designen och vårt sätt att skriva , både negativa & positiva kommentarer är välkomna

Så underbar låt !!!! lyssna högt !!!!






Take my home
Take everything I own
Take it, take control
You will feel better
You will feel whole
You're so good
You stopped me where I stood
And let me look at love and I feel better
Oh I feel good
I just wanna give it all to you
I wanna share this with you
Make you mine and mine will be all yours
Whatever you want and more
What I'm anticipating
Everything else would be overrated
Baby it's for you it's all for you
You speak kind
Oh if you were mine
What would we be like
We would be liked
We would be
I just wanna give it all to you
I wanna share this with you
Make you mine and mine will be all yours
Whatever you want and more
What I'm anticipating
Everything else would be overrated
Baby it's for you it's all for you
Everything else would be overrated
Everything else would be overrated
Open up
Let me fill your cup
I can really pour it out
It will be like
I will be enough
I just wanna give it all to you
I wanna share this with you
Make you mine and mine will be all yours
Whatever you want and more
What I'm anticipating
Everything else would be overrated
Baby it's for you
Baby it's for you
Baby it's for you it's all for you





Skulle inte ha något emot att ligga där i gräset och bara ta det lugnt, kanske med nån tjej man tyckte om, bara kolla på alla moln som svävar förbi i behagligt tämpa och lyssna på denna låt , glömma allt å verkligen slappna av. // victor hedin


.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

RSS 2.0