Tomasz Majewski!!!!21.95!!!


Tomasz Majewski

Tomasz Majewski-21.44m

dn galan gick sämst verkligen helt åt ja...... menmen bara försöka glömma nu åker jag imorgon till malmö för att tävla med männen på stora sm känns jävligt bra inför det jag stötte med 7.26 kulan på träning och det kändes bra!
däremot fick jag uppleva en fruktansvärd bra kultävling för män jag var funkionär och fick se min favorit bland kulstötarna stöta hela 21.95m!!
nytt personligt record med 34cm!!!!!
det var mäktigt han hade två underkända stötar dom godkända var alla över 21m.
21.65-21.95-21.44-X-X-21.86 helt sjukt!!!
ska lägga upp en video på stötarna efter helgen eller ikväll vi får se;)
//Arwid

Dn galan Big shot!!



tjena, nu är klockan 8.00 och jag sitter och väntar tills vi ska åka till kungsträgården!!
ska bli så jävla skoj blir en upptatering med resultat och bilder och filmer ikväll:)!!
//Arwid

måndag=träning


förra årets BigShot

tjena, idag var det jobb som vanligt, på morgonen åkte farsan och och köpte massa skruvar,brickor,bultar mm och vem fick det roliga jobbet ocg rensa och sortera alla saker? jo jag , jag höll på i tre timmar och rensade och sortera skruv så det var inte så roligt. Men sedan vid halv fyra så åkte vi och trnäade och det kändes bra!!
efter det så stötte jag lite kula här hemma på tomten och det gick jävligt bra ser fram emot tors ska bli riktigt kul!!
jag börjar tävla vid 12 så kom till kungsträgården och kolla om nån vill!!!
och kl 16.45 börjar världselit damer och någon timma senare runt 18.00 börjar män stöta ska bli riktigt kul!!!!!!!!!!!!!!
//Arwid

Adam nelson and reese hoffa på sportspegeln!

här har ni en länk till sportspegeln där dom intervjuar reese hoffa och adam nelson för torsdagens stötning och lite almänt och där ska jag vara funkinär längtar som fan!
http://svtplay.se/v/1635348/friidrott/tungt_besok_i_sportspegeln

söndag


ett par vind byxor

regnjacka/vindjacka

en pike tröja ocg en keps

Nya gympa skor som jag fick idag

ryggsäck

regn jacka som jag byte mot en t-shirt på vm!!!

ryggsäck och keps

bag

Overall byxorna

och overall jackan

Långärmad tröja

huddinge ais tävling t-shirt

tjena, idag vart det en typiskt söndag eftersom det inte är några hemma finns det fan inget att göra. Men vid fyra tiden så åkte vi och hämtade mina kläder som jag ska ha när jag är funkionär på torsdag i kungsträgården det ska blir riktigt kul!
jag ska rulla tillbaka kulor till dom riktigt stora männen. Nästan alla som är världselit i kulstötning kommer dit det ska bli så jävla kul!!!längtar som fan!
sen på förmiddagen ska jag tävla själv det ska också bli skoj!!:)
igår fick jag huddinges nya tävlingdräkt och overall det var as snygg och sen fick jag några saker när jag var iväg på vm med landslaget så jag tänkte lägga upp lite bilder på vad jag har fått förutom huddinge kläderna som man fick betala för!!
Om ni undrar var victor är så är han på semester i norrland han kommer hem på tors och då lär ni får ett långt inlägg;)
//Arwid

lugn dag!

 


En bild från världsungdomspelen tidigare i sommras varmt var det!!

En bild på simon gustaffson när han vinner senior
sm-guld i kula inomhus på 17.62 med den 7.26kg
tunga kulan.

tjena, idag har det inte hänt mycket jag vaknade vid 11 tiden och gick upp och käkade frukost. Efter det så testade jag våran nya grästrimmer och klippte alla gräs jag hittade på tomten det var as kul!!
sen efter det så var det friidrott på tv i 7timmar så det fanns lite att kolla på. Samtidigt som det höll på stötte en kompis till mig kula i junior-em och det gick bra han slutade på en 6e plats. Men det är så att han har en skada i fingret så han stöter bara med handflatan om han hade vart hel hade han garanterat tagit medalj-Grattis simon!
på en gala från barcelona så var det en väldigt högklassig kultävling där det slutade med seger för tomasz majewski och vann på hela 21.64 nytt personligt rekord. Jag har gjort en film från den tävling som jag lägger upp;)
//Arwid

fredag




tjena, ingår jobbade jag som vanligt till kl fyra sen så stötte jag lite kul hemma på tomten med sjuan det gick bra. Om en vecka ska jag åka till malmö och vara med i senior sm i kula det ska bli riktigt kul!! och på tors är det en tävling i kungsträgården jag tävlar vid 1tiden tror jag sen på kvällen kommer dom stora gossarna och ska stöta kula. Dom bästa kommer och jag ska vara funkionär ska bil riktigt skoj!!! kom och kolla det är gratis:)
på fredag kvällen fick vi gäster så vi åt väldig god man det var grillat kött med pommes och vitlökssmör!
jag har också hållt på med en video när man inte har nått att göra så det är lite info om olika kulstötare ska lägga upp dne här !
//Arwid

idag mår jag bra idag är jag stark!


En bild från i vintras en tävling i falun stötte 18.75 tror jag och var väldigt nära
på min första stöt över 19m då.

tjena, idag har jag jobbat tills kl 4 och det gick bra men jag var väldigt trött. Efter det så åkte jag och tränade med victor på källbrink jag körde lite sprint och hopp och sedan lite mage och rygg kändes bra som fan men kommer nog ha lite träningsvärk!
Sen åkte victor och jag och handlade lite snacks sen for vi ut på sjön men det visade sig inte vara nån bra ide. Det började med att vi hade medvind när vi rodde ut från sjön och då tänkte vi fan vad lätt det går det måste avra båten som är lätt sa vi för vi fick en annan båt än förut. Så vi två dumhuvuden rodde längst ner i olången och tänkte fan vad  lätt det går Men... vi märkte när vi skulle vända hem att det var lite jobbigare i motvind och det var fan det jobbigaste jag gjort på länge det slutatde med att victor och jag tog en varsin åra och rodde på det viset och när vi väl kom tillbaka så hade vi bara en timma kvar att fiska så det vart ingen fisk!!
sen sket en ful jävla fiskmås på mig...jag menar hur stor chans är det att den skiter just på mig i en stor sjö?
men den träffade iallfall och det var inte ett bra tecken heller...
//Arwid

Bara 11 dagar kvar...



Nur är det bara 11 dagar kvar tills DN galan och förhoppningsvis mitt års bästa lopp hittils !!
På torsdag åker jag upp till Nordli för att fiska och Träna inför DN galan och stora SM. Träningen kommer toppas med mycke träning och träning på kolstubbanor vilket visat sig passa kenyanerna bra.




Eric Senorski Till vänster och Lena Örn till höger som kom 6:a

Jag måste säga att jag blev ruggigt imponerad när jag såg hur det gick för Eric Senorski som kom 8 på 3000m hinder vilket är ett ruggigt bra resultat på JEM23 Grattis !!!  ska bli kul att se ett lopp i sverige . // Victor Hedin

Hemma igen


Jag och Ståhl efter Kvalet!


Ståhl och jag


Malin,Arwid,Mikael,Linn


Kastargänget


En bild från kvalet


Ståhl och Arwid och en ledsen tysk


invigning på värdsmästerskapen


Glad arwid som precis har kommit till vm-final


Mat som inte var så populär bland vissa folk, hanna närmast bilden till höger


Jag Världsmästarn och ståhl


Lite storleks skillnad...


Svenska landslaget plus tränare


Ståhl får trängas i bussen

Hela kastar gänget samlat plus en stavhoppare längst ut på kanten


philip och jag

tjena, idag kom jag hem från bondelivet i vingåker det har vart jävligt kul och man fick sova hur länge man ville det avr jävligt skönt!
När jag kom nhem så åkte jag och tränade med farsan jag körde styrka och det kändes bra nu jävlar ska det tränas till finnkampen som avgörs om lite mer än en månad.
tänke lägga upp lite bilder från uvm!:)
//Arwid

Sanningens ord !!!!!


Hicham slår Bekele på 5000 m och det är en av dem få tävlingar som Bekele fått sätt sig besegrad.

Varje morgon i Afrika

Varje morgon i Afrika vaknar en gasell.
Den vet att den måste springa fortare än det snabbaste lejonet, annars blir den dödad.
Varje morgon vaknar ett lejon. Den vet att den måste springa snabbare än den långsammaste gasellen annars kommer den att svälta ihjäl.
Det kvittar om du är ett lejon eller en gasell... när solen går upp, gör du bäst i att springa! // Victor Hedin


Hicham är överlycklig över att ha slagit Bekele i kanske århundradernas lopp !!

Valbo games och lite annat


Kenenisa Bekele


Kenenisa Bekele, Bekele Bekele

Hellu, nu var de länge sen jag skrev. I går kom jag hem från Gävle där jag tävlade i Valbogames 400m där jag sprang på 50,91 trotts att jag stannade av innan mål vilket coach inte tyckte om men blev rätt besviken för hade väntat mig lite bättre. Min form är helt okey men jag åker till ´Norge på torsdag och där kommer jag slipa formen till DN galan och SM vilket ska bli hur kul som hälst. I dag körde jag en distance som kändes riktigt bra.

För några dagar sedan sprang kenenisa hem ytterligiare en seger på Golden L galan. Han ser starkare och starkare ut för varje tävling han gör så han har allt under kontroll och kommer ta hem VM utan problem. Han kommer bara att köra 10 000m på VM i belin. Han brukar köra både 5000 och 10 000 på VM men inte i år, kanske börjar han bli lite gammal eller beror de på att han sattsar på världsrekord ?
 // Victor Hedin

Vingåker



Tjena, nu har jag vart två dagar i vingåker det är så jävla kul här jag brukar åka hit på sommrarna och känna på hur det är att bo på landet och det är riktigt skönt. Vi har fixat en gammal traktor som philips farfar använde som vi har åkt runt och och jag fick lära mig och köra det var as kul fan. Sen inatt ska vi upp och kolla vildsvin om vi ser några. En sak vi brukar göra är att åka och kolla djus på nätterna på åkrarna man lyser med ficklampa det är as spännande ibland kan det vara upp till 20-25 hjortar,rådjur,kronhjortar alltså sammanlagt det är as spännande.
victor är i trosa så han har ingen tillgång till internet.
//Arwid

fiska


Vingåkers station

tjena, Idag avr det dags att jobba igen, jag jobbade tills kl 4 sen åkte jag med victor till olången och vi hyrde en båt som vi drog ut på sjön med och fiskade. Det fanns ingen motor så det  vart att ro och det var rätt jobbigt. Men vi fick ingen fisk heller så det var inte så lyckat. Men det var kul och det kändes som sommar faktiskt. Efter det var vi förstås vrålhungriga så vi åkte hem till mig och gjorde hamburgare och det satt fint!
Imorgon åker jag till bröderna gustafsson i vingåker som också håller på med friidrott och jag ska vara där från ons till mån det ska bli jääävligt kul!!
//Arwid

Helsingborg med grabbarna från sumpan


Helsingborg the City



800m Med Ismail Ismail

Hallå, nu var det ett tag sen jag skrev på bloggen men det beror på att jag har vart bortrest så långt som ända ner till Helsingborg, de ni. Världens ende. Men Helsingborg är en mycket trevlig liten stad men svårt att hitta mat som är ätbart för en löpare.

Det började med att Vi i fredags, jag, joel lundin, Jannis, Patrik å Bilal said och peter tog tåget från Centralen till Hässleholm där vi bytte till ett super segt tåg till Helsingborg. När vi tillslut kom ner till Helsingborg chekade vi in hotellet och drog ut på en träningsrunda längs stranden. Rätt trevligt att springa och kolla på Danmark men de kan bli rätt enformigt efter ett tag. Efter träningen gick vi ut och käkade middag sen slappade vi på hotellrumet och drack massa Thee. sen somnade vi tidigt. Nästa dag ver det laddning till 800m som gällde. 800m loppet som jag körde med seniorer gick väl inte som väntat... jag hade satt mina mål runt 1,50 och det började bra med en bra öppning på 54,8 och sedan var det bara att pressa hela vägen in i mål men de ville sig inte eftersom det blåste -4 måtvind så man kan säga att det tog stopp på upploppet och efter att ha sätt klockan ticka förbi 1,50 började jag jogga över mållinjen och tiden slutade på 1,54 vilket jag blev riktigt besviken med...

 Joel Lundin körde också 800m med Bilal och patrik och dem körde med p 19 och joel blev nöjd med sina 2,08 och bilal med en stark 4 plats och patrik hack i häl.

söndagen så var det dags för 1500m vilket var mitt första riktiga 1500m lopp på lite mer en 2 år så jag ville göra en bra tid men jag körde med p19 och startfälltet var inge vidare och jag är ingen självgående löpare om man uttrycker det så så att jag la mig i ryck och vi joggade på ... värkligen joggade eller promenerade eller hur vi ska kalla de haha men jag avslutade starkt och vann  heatet utan problem och tiden skriver jag inte.... //victor Hedin

VM avslutat




Här är ståhl och jag efter kvalomgången.

tjena, det var länge sen vi hördes av nu har jag tillbringat en hel vecka i italien på ungdoms-vm för 17åringar och yngre. Jag tävlade den tredje dagen. Dagarna innan det så slappade jag bara på hotellet och spelade tv spel med min rumskamrat som var Daniel ståhl han kör discus som huvudgren men ställde också upp i kula. Kvaldagen var äntligen framme och jag gjorde det jag skulle jag var rätt nervös men det löste sig och jag gick vidare till vm-final på pinsammaresultaten 18.48. Det var dom tolv bästa som gick vidare till final. Finalen gick dagen efter och det kändes bra införtävlingen men det gick inge vidare jag tappade mina tre stötar jag hade och det avrt bara 18.17 i finalen som gav mig en 9e plats i mitt första Vm. Det är helt ok men jag kan mycket bättre men med skadeproblem och strul med tekniken så var det helt klart bra. Jag är trots allt 9a i världen och 5a i europa så det är inte illa pissat för en huddinge bo;)
//Arwid

First Hotel ja, Karlskrona






Karlskrona- Mycket fin stad

Hellu, i dag var det en lång dag i bilen till Karlskrona men nu e vi här och jag har vart ute och tränat lite lätt och kroppen känns helt okey, inte 100 men som jag lärt känna min kropp vid den här tiden så kan jag säga att när jag gort mina bästa tider har det kännts så här halvbra så ja ser framm emot morgon dagen. Bastun här på hoteller var riktigt nice så de blev en lång stretch i bastun efter passet sen den gotaste oxfilé med champinjoner och pasta som jag ätit sen jag var nere på träningsläger i Italien så om ni är nere i Karlskrona, leta efter en Italiensk restaurang nere vid hamnen.// victor hedin

VM!



Tjena, idag har jag inte gjort mycket jag har stött lite kula som kändes lite segt men inte så konstigt har stött väldigt mycket på sistone. Imorgon bär det av till italien för att tävla för sverige i Ungdoms-vm det ska bli riktigt kul!!
jag är borta från mån till mån en vecka alltså och jag tävlar på fredagen.
hade bra!!
//Arwid

Karlskrona GP


Mo Farah

Hellu, I dag har jag och Arwid vart och fiskat som ni kanske läste i hanns inlägg. En väldigt lyckad dag måste jag säga , vi Har haft flyt i det mästa. I dag har jag inte kört nån träning utan bara vilat kroppen efter ett hårt eller alla fall ett krävande pass som jag körde i går.  Så nu ser jag framm emot måndag och loppet som väntar. I morgon ska vi sitta i bilen hela dagen , jag , Alexander nordkvist, Tom babtist å farsan. Kommer bli rätt seg i benen så de blir till att jogga 20 min nere i krona och få igång benen. // victor hedin

Äntligen fisk!!


En stolt fiskare!!

Gäddan i närbild!

Tjena, idag började dagen med att victor och jag åkte till olången för att fiska vi har aldrig testat på detta ställe´som vi skulle till men det  visade sig vara grymt!! Efter tre eller fyra kast så fick jag en gädda!! inte så stor men iafalll två kg men vi fick upp den iallfall vi tappade den inte denna gång:). Sen bara tre eller fyra kast senare så vart det en Gös och de tär itne så vanligt i olången den var på runt 1kg:)
efter det så åkte vi ner till centrum och käkade på ny öppna subways i centrum det var fan as gott! och sedan åkte victor och jag till källbrink för att stöta kula och det gick väl ok har stött väldigt mycket på senaste tiden så det avr rätt segt men de tvar godkänt ändå:)
//Arwid

vaarmt!


Här ser vi min enorma gädda!!

Tjena, idag har jag jobbat på dagen det vart lite av allt möjligt :) Efter det så drog jag och viktor och fiskade först cyklade vi as långt över massa åkrar och allt till en sjö som heter olången men där var de tinget bra ställe så vi cyklade tillbaka över alla ängar till mörtsjön istället.Och där hände det otrolig vi fick världens.............minsta gädda det var sjuukt liten ni ska få se på bild sen men det är alltid nått iafalll.

The will to win, the desire to succeed, the urge to reach your full potential... these are the keys that will unlock the door to personal excellence.
Confucius

fick av en vän vid namn David!!

//Arwid

Siesta



Hellu, Nu har det gått ett par dagar som har vart riktigt varma, jag trivs bra med att träna i värme så det har inte vart några problem. Har lärt mig ett par smarta grejer man ska göra för att klara av hård träning under varma sommar dagar.

1. Drick mycket vatten
2. ät väldigt mycket frukt
3. köp en bra bok och sitt i skuggan och läs
4. siesta, vila två tre timmar under dem varmaste soltimmarna mitt på dagen då du är så avslappnad att du e på gränsen att somna eller gärna sov.
5. använd dig av vätskeersättande tabblet.

Undert tiden jag nu inte skrivit på bloggen har jag spänderat några dagar i Gbg på världsungdomsspelen där jag sprang 400m och 800m. Vu spelen blev som en träningstävling för att klara av två hårda lopp på sm. Jag inlädde tävlandet genom ett personligt rekord på 400m-50,94 vilket är en helt okey tid eftersom att jag inte är i form. dagarna var varma och jag försökte att inte spändera så många timmar på ullevi för att spara energi. Söndagen fick jag spendera hela dagen på arenan eftersom att jag var tvungen att checka ut rummet vid tolv. detta gjorde mig seg i benen och jag förlorde energi men jag lyckades springa in på en 1,55 sek tid efter ett tacktik lopp som var väldigt segt och svag öppning. // victor hedin


RSS 2.0