Massage


starten på 2000m loppet i tisdags

Under 3000m loppet i går torsdag, 8,48

Hellu  I dag har jag inte gjort så super mycke, vart på massage och vart och köpt lite kläder att tävla i på skol sm.  // victor hedin

slapp dag!


FINNKAMP!!

tjena, idag har jag inte gjort mycket jag började så sent som 12.40 idag sen hade jag bara en lektion för att min lärare hade ramlat på cykeln han hade cyklat och helt plötsligt bara ramlat ihop...konstigt tur att han inte körde bil iafall.
efter skolan har jag inte gjort mycket jag åkte upp till källbrink på kvällen och skrek lite på victor han sprang bra!
efter det så kom mattias till mig vi ska åka till göteborg imorgon och finnkampen ska avgöras!!!
ska bli riktigt kul!!
//Arwid

3000m



Hellu, I dag körde jag mitt första 3000m på ett tag, det kändes bra men lite ojämna varv. Jag lyckades hålla steget uppe och allt käns kanon inför skol sm. Jag sprang på nytt personligt rekord 8,48. I morgon väntar massage och sen ska jag bara kolla friidrott hela kvällen!!!! och hälgen eftersom att det är finnkampen !!!! // victor hedin

onsdag


Tero pitkamäki lyckades inte bra i vm han slutade på en 5e plats..men han hade haft problem med sjukdomar innan vm.

Tjena idag har jag inte gjort mycket jag började vid 9.10 i skolan och slutat kl 16.30 så det var en lång dag idag men det var ok ändå!!efter skolan så hämtade min polare upp mig som preciss har tagit körkort kändes skumt men fan snart är det dags för mig också!!:)
efter det så har jag typ inte gjort något bara tagit det lungt inga läxor och ingen träning så det har helt enkelt varit en lugn dag idag:)

Impossible is nothing



Impossible is just a big world thrown around by small men who find its easier to liv in the world they´ve been given than to explore the power they have to change it. Impossible is not a fact. It´s an opinion. Impossible is not a decleration. It´s a dare. Impossible is potential. Impossible is temporary.        IMPOSSIBLE IS NOTHING 

// victorHedin

Vatten vatten vatten i knät ....


Stockholm olympia stadion under DN galan för några år sedan

 mycket fin tecknik över vatten hindret..... tyvärr inte jag hehe

Hellu, i dag var det dags för 2000m på stockholm stadion och det är alltid lika trevligt att tävla där. tävlingen gick inte super bra men helt okey , 5,40 är okey om man kollar tillbaka på hur hårt jag har tränat innan loppet. Uppvärmningen blev lite obehaglig eftersom att jag mitt i natten vaknat av att knät var spänt och det kändes som att jag aldrig hade stretchat i hela mitt live men den kännslan försvann under uppvärmningen och när jag kände efter på knät såg hela knät ut som en vatten ballong..... konstigt men allt vattnet i knät rann bort när jag stretchade knät och det blev bättre. Jag kanske har druckit för mycket vatten haha vem vet men skummt var det. Nu väntar 3000m på källbrink på torsdag och det känns bra. // victor hedin

Finnkampen!


Sweden Vs Finland!

tjena, idag har jag vart i skolan och det var sådär inte så jobbigt dag hade bara två lektioner. Efter det så drog jag till källbrink för vi skulle nolla ettorna som har börjat i sjödalsgymnasiet i friidrottslinjen det var sådär några lekar och så men det var skoj. Efter det så hade jag träning jag stötte kula och det gick ändå rätt bra inte riktigt som jag ville men det gör det aldrig;) men heöt okej.
Nu är det bara ladda för finnkampen som börjar på fredag jag åker dit på fredag morgon det ska bli rikgigt kul!!!!!
jag tävlar på söndagen!
//Arwid

Who´s faster ?


Bekele sträcker ut steget på golden leag

Bekele fokuserar under golden leag

Bekele med landsmannen Merga efter Sin seger

Det pratas mycket om Usain Bolt , Usain Bolt Usain Bolt Usain Bolt ..... Vilket jag förstår eftersom att han är en av historiens legender redan nu och han är inte gammal. Men ..... det finns en kille som är vassare än Bolt det finns en kille som vunnit alla sina lopp det finns en kille som ingen kan slå, hur dem än gör , ingen kan spurta om honom ingen kan trötta ut honom , Han gör precis som han själv vill och ingen kan slå honom. Jag beskriver så klart Kenenisa Bekele!!!! Genom att Vinna sitt 10 000m lopp på VM gör honom fortfarande oslagbar på den sträckan. senast han blev slagen var på OS i Athen och det var på 5000m av den marockanske löparen Elgeruj. Fast ingen har ännu lyckats vinna över honom på 10 000m. inte äns legenden Gebreselassie. Han springer runt 2,30 per km. åk till närmsta friidrotts arena, prova spring 1000m på 2,30 om ni klarar de vilket jag inte tror men "om" ni gör så spring det 10 gånger i rad så springer ni lika fort. om ni inte orkar 1000m så prova spring ett varv "400m" på 62 -63 sek. om ni klarar de så spring de 25 gånger i rad så har ni bekeles tämpo. och tänk på att när han sprang världsrekord så sprang han betydligt fortare. Bekele är nästan den ända löpare som lyckats avsluta ett 10 000m lopp på 52 sek !!!! på 52 sek skulle han lägga sig på svenska statistiken på 400m och då har han redan sprungit 24 st 400 m varv innan. // Victor Hedin

Lag-sm guld!!


Bästa prestationen på vm tycker Robert Harting stog för genom att i sista kastet kasta åt sig guldet på nytt nationsrekord!!

tjena, idag har jag vart på lag-sm det avr roligt vi åkte buss tidigt från morgonen upp till falun där tävlingen skulle avgöras.
det fanns inte kula så jag körde spjut idag och det gick jävligt bra jag persade med två meter och kastade 58m och jag vann tävlingen men det var inte så speciellt viktigt utan vi var jäkna i alla grenar och vann lag-sm för 15-17 så huddinge är bästa klubben i sverige!!:)
jag kom hem nyss så det har varit en heldag!
//Arwid

Sicktet är inställt på Skol-sm


2 guld 5000m och 10 000m . Bekele är den förste att ta två gold på träckorna.


Musse sprang bra på vm trotts sin förkylning, musse gjorde den bästa insattsen på vm i Berlin 2009.

hellu, nu var det ett tag sen jag skrev på bloggen. Har haft mycket att göra, skolan börjat och allt men nu är jag igång igen. Det var rätt tungt att springa in som femma på sm efter alla mina egna förväntningar på mig och min kropp men ibland får man ge sig och bara åka hem och träna hårdare, längre, fler gånger, snabbare, uthålligare och det är med den här inställningen jag inleder sattsningarna till nästa år. Vinterna kommer att bli tuff med mycket träning och kallt väder men jag kommer att klara det och till sommaren kommer jag vara i mycket bra form. men tävlings säsongen är ännu inte slut, på tisdag kör jag 2000m på stadion och torsdag 3000m på hemma plan. jag kommer inte göra några super resultat eftersom att jag ligger i rätt hård träning till skol sm men kom gärna upp på källbrink torsdag kväll och kolla och heja fram mig till klubbrekord. På skol sm där jag siktar på 3 guld ( vilket kommer vara svårt) men jag kan klara det , de vet jag. jag har tidigare fått 2 gul och 2 silver under skol sm tävlingarna för två år sedan i Gävle.  nu på skol sm kör jag 3 löpsträckor men vilka kommer jag berätta senare. // Victor Hedin

Ännu ett nytt världsrekord med inte av Bolt!!


En bättre bild på p1800!!

En toyota supra som gick jävligt bra!"11

Här ser vi monstret i bakgrunden..

En snygg opel kaddet som gick brutalt!!

En snygg amason som vi såg på dragracet idag!

världsrekordhållare och världsmästare!!



En bil med tryck i!!!

tjena, idag har jag vart på streetrace hela dagen med farsan och min polare emil det var as skoj. Vi känner en kille som kör en Volvo P1800 med säkra 1000hk.....:) den går som fan och han körde såklart där idag. ska lägga upp en video som jag har gjort sen så förstår ni hur bra den går!!
när vi kom hem därifrån så avr det dags för mat det var gott och precis när jag skulle börja käka så sätter en polsk slägg kastare vid namn Anita Wlodarczyk nytt världsrekord med längden 77.96!!
men det tråkiga var att efteråt avrt hon så glad att hon hopapde och stuckade foten så hon kunde inte kasta någe mer på hela tävlingen men det behövde ju hon inte heller!!!
//Arwid

nytt världsrekord igen!!


Usain bolt har redan blivit en av dom största idrottsmän någonsin.
100m-9.58   200m-19.19

tjena, idag har jag kollar på friidrott hela dagen och det har gått bra för mångkamparna.
vid halv fem tiden så åkte jag och tränade jag körde knäböj det var jobbigt som fan så nu har jag rätt mycket träningsvärk!
efterd et ås skyndade jag mig hem till kvällspasset på friidrotten och ikväll så skulle mångkamparna avsluta sin mångkamp och Usain Bolt skulle springa final på 200m. Det började med att Niklas Wiberg den ena mångkampskillen från sverige kastade spjut och det gjorde han bra han kastade hela 75,03m i spjut!!!! det är jävligt bra med tanke på att den sverige skickade för att tävla i spjutkastning har kastat 75.43...
sedan var det dags för Usain Bolt och han slog nytt världsrekord på 200m igen och det nya lyder på 19.19 det är helt stört bra och detta gjorde han i motvind dessutom.
sedan avslutades mångkampen med 1500m och båda svenskarna gjorde bra ifrån sig och niklas Wiberg slutade på en väldigt bra 7plats.
//Arwid

Guld till Tyskland!


Det vart Robert harting som vann VM i Discus på längden 69.43m!!!

tjena idag har jag kollat friidrott sen åkte jag och tränade stötte kula det gick bra kändes stabilt och bra efter så var det hem och kolla på friidrott igen och jag såg fram emot discus finalen som kunde bli hur jämn som helst!
Men det började inge bra man skulle kunna fälja hela discus tävlingen på internet istället för på tv för att slippa alal jävla hopp grenar och löpning mitt i allt. Men då självklart hade det blivit nått fel på den servern så dom visade jävla höjdhopp jag var så förbannad!!"!"!"!""!
men till slut till sista omgången så kom den igång och visade discus men det spelade ingen roll för dom visade hela sista omgången på den vanliga tv!!
men det avrt ett spännande slut favoriten Gerd Kanter hade ingen bra dag och slutade på en tredje plats och ända till sista omgången så ledde Piotr Malachowski men i sista omgången så kastade hemma hoppet hela 69,43m det avr det sjukaste jag har sett jag bara skrek rakt ut !!! han lyftes fram av hemma publiken så jävla MÄKTIGT!!!!!!!!
piotr malachowski kom tvåa på resultatet 69.15m! nytt polsktrekord!!
//Arwid

tisdag!


guld favoriten Gerd Kanter från Estland han vann Os-guld förra sommarn och
har imponerat hela året. Hans pb är hela 73.38m


Robert Harting från tyskland deras hemma hopp som imponerade i kvalet.
hana pb är 68.65m


Piotr Malachowski från polen en stor medalj kandidat han hade ett riktigt
dåligt kval men han klarade sig till final. Hans pb är 68.75m


Zoltán Kövágó en till medalj kandidat från hungern han pb är 69.95m


Virgilijus Alekna från litauen en veteran som kan utmana om medaljerna ikväll
hans pb är 73.88m

tjena, idag har jag inte gjort mycket utan gick upp vid nio tiden och sen kollade jag på friidrott hela dagen. Och idag var det discus kval för herrar och alla stora favoriter gick vidare i första kastet utan problem ikväll är det finalen det ska bli spännande!!
på kvällen åkte jag och tränade jag körde lite hopp och sprint först det kändes bra sen efter det så vart det lite mage och rygg nere i gymet det gick också bra!
på kvällen så gick jag till victor och kollade på kvällspasset på friidrotten. Det var inget speciellt ikväll förutom damernas spjut där lyckades en tysk veteran vinna och det vart hemmapubliken glad över.
Och idag började victor i skolan....jobbigt,själv börjar jag på måndag!!
//Arwid

Måndag


Primoz Kozmus i Os finalen i bejing

tjena, idag var det segt att gå up eftersom vi kom hem vid två tiden inatt så jag var trött idag. Jag gjorde ingenting på hela dagen tills klockan var halv fyra för då var det dags för träning!. Jag körde lite bänkpress det kändes bra men lite segt efter gårdagens urladdning i kulan. Efter det så åkte jag hem och kollade på friidrott och idag var det släggfinalen för herrar och han som vann Os-guld i förra sommarn vann även nu Vm-guld och han heter Primoz Kozmus och han kommer från slovenien!
han vann vm på ett kast som mätte hela 80.84m!
//Arwid

Sm guld!

tjenare, nu har jag vart på sm i karlskrona hela helgen och det har gått bra jag stötte på sändag morgon och hade inga stora förväntingar men det gick bra! Jag stötte till en början 18.33 samma resultat som Daniel ståhl men han hade en bättre andra stöt så inför sista stöten så låg jag tvåa men då fick jag till 18.60 och tog hem sm guldet!!!
och det gjorde att jag vart utttagen till ungdoms- finnkampen som avgörs om ca två veckor nere i göteborg!!
ska bli kul!!!!
//Arwid

Sm helg!



tjena, i helgen så avgörs junior-sm(Jsm) i karskrona och det ska bli kul. Jag vet inte hur min form är men det får vi la se när jag kommer dit! jag ska köra spjut på lördag och kula på söndag!
victor har redan åkt ner med klubben han åkte buss ner medans jag åker bil ner imorgon bitti men mamma och pappa det ska bil kul!
http://www.friidrott.se/live.aspx?id=170
//Arwid

Seg dag

hellu, i dag har det vart en riktigt seg dag . de har inte hänt något... men de känns riktigt bra inför sm !!!

Hinderloppet på källbrink


Här ser ni min jätte fina teknik ... not. men de finns mycket att slipa på.

Hellu, Tävlingen på källbrinks IP gick hur bra som hälst!! jag lyckades göra ett kanonlopp !! klockan slutade på 6,00,10 vilket var lite jobbigt eftersom att jag sattsade på under 6 min men bättre lycka nästa gång. men på den tiden ligger jag 2 a i sveriga bara 8 sek från EM löparen jonas legernes och 10 sek före växsjö löparen på 3 platts. I dag körde jag mitt sista hårda pass och de kännsde kanon så snart bär det av till karlskrona. i morgon blire massage och bastu. // victor Hedin

Sveriges 11 bästa kulstötare genom tiderna!



Hans"Plutten"Almström:
har stött 20.36 och det placerar han på en fjärdeplats genom tiderna i sverige i kulstötning.
Han är aktiv som tränare fortfarande och tränar tex: Daniel Ståhl och Carolina Hjelt och Bengt Petterson.


Yngve Wahlander:
Han har stött hela 20.35 och placerar sig på en 5e plats genom tiderna i kula i sverige.
Han stöter även som veteran nu!


 Hans"Honta"Höglund:

Mölndals AIK. Honta blev åtta i kula på OS 1976. Han vann SM utomhus 1974?76 och inomhus 1977. Han satte svenskt rekord med 21,33 som ännu (2008!) gäller. Honta var ovanligt explosiv, det sägs att han hoppade 99 cm i vertikalhopp!

alltså bäst i sverige genom tiderna!!


Ricky Bruch:
han har stött hela 20.28 trots att man tror att han är en discus kastare men han är faktikst 7a genom tiderna i kula i sverige.


Anders Arrhenius:
Bellevue IK, Spårvägens FK. Anders vann SM i kula 1971 och 1977-79. Pers rekord i kula 19,92, i diskus 52,71. Anders var med i 21 landskamper. Han söner är också framstående kastare, Niclas är svensk mästare i diskus.Han ligger på en 11e plats genomtiderna.


Lars Sundin:
IFK Mora. Lars vann SM i diskus 1987, 88 och 92. Han vann SM i kula 1987 och 88 och ISM 1988 och 89. Hans personliga rekord är i kula 20,34 och 65,42 i diskus. Lars deltog i VM i Rom 1987 i diskus.Han ligger på 6e plats genom tiderna i sverige. 


Stefan Fernholm:
IK Tiwaz, Bellevue IK, IK Tiwaz, Västerås FK. Stefan blev 8:a i diskus vid OS 1984. Han vann i E-cupen 19 91m i kula. han bröt högerhandled och fick börja stöta med vänsterhanden och kasta discus med vänsterhand. En helt otrolig insats att skifta hand och kasta 68m med vänstern.
han ligger på en 9e plats genom tiderna i sverige.



Sören Tallhem:
MP, Södertörns FF, Spårvägens FK. Sören blev 7:a i kula på OS 1984. Han vann SM ute 1985, 89, 91, 92, 94 samt inomhus 1990-92, 98 och 99. Han satte svenskt rekord inomhus med 20,52. Som bäst blev det 20,91 utomhus.

Sören ligger på en 2a plats genom tiderna i sverige!


Kent Larsson:
IF Castor, KA 2 IF Spårvägens FK, Trångsvikens IF, Uppsala IF. Kent blev 6:a i kula VM 1991 och 10:a på IEM 1992. Han deltog även på EM 1994 och OS 1992 och 1996. Kent vann SM 1993 och 95. Hans längsta stöt blev 20,03.

kent ligger på en 8e plats genom tiderna i sverige.


Henrik Wennberg:
IF Castor, Västerås IK, KA2 IF, Turebergs IF, Upsala IF. Henrik vann SM-guld i kula1990, d:o inomhus 1995 och ytterligare cirka 20 SM-medaljer i kula och diskus. Personligt rekord; kula:19,98, Henrik deltog i tre internationella mästerskap: EM-94, VM-95 och EM-98.
Han ligger på en 10e plats genom tiderna i sverige.


Jimmy Nordin:
Söderhamns IF, Gefle IF, IFK Helsingborg, Heleneholms IF, Malmö AI, Gefle IF. Jimmy var 7:a på IEM 2002 och han var 11:a på EM 2002. Han deltog på VM 2001 och IEM 2000 och 2005. Jimmy blev 4:a på U23-EM 1999. Han har vunnit SM i kula 1999-02, 04-05 och ISM 2000-03 och 2005-06. Hans personliga rekord är  20,73m.
Jimmy ligger på en 3e plats genom tiderna i sverige!


tjena idag har jag jobbat och efter det så åkte jag och tränade det kändes bra körde lite bänk så det var ett rba tecken inför svenska-mästerskapen som avgörs i karlskoga i helgen där ska jag köra kula och spjut det ska bli riktigt kul!
efter träningen har jag inte gjort mycket jag tänkte berätta lite om våra svenska bästa kulstötare genomtiderna.
//Arwid

tävling!


Jätte gösen;)

tjena, idag var det dags för huddinge-spelen på källbrink idag avr det inte kula utan det avr spjut och slägga. Det började med slägga och det gick jävligt bra förra året kastade jag 46m och nu gjorde jag 58m utan att ha tränat nått . Jag hade också ett kastöver 60m fast övertramp. Mattias kastade också bra han vann på 63m och det var nytt personligtrekord och han leder sverige för iår och jag kom in på en 4e plats på sverige statistiken. Efter det avr det spjut och det avr halv fem så man avr rätt seg när det avr dags men det gick bra jag kastade 54m men det konstiga var att dom bara hade 55m spjut så som dör helt i luften om man kastar högt så det avr helt värdelöst. Mattias vann på 57m men han hade också problem med spjuten han är också bäst i sverige i spjut iår. Och jag kom in på en fjärdeplats där med.
efter tävlingarna så åkte victor och jag och fiskade lite men fick ingen jätte gädda denna gång avrt abra en LITEN gös:P
//Arwid

fiska!!


till en början oseriöst fiske..

början av fighten precis i hugget!!

victor kan inte fatta hur stor den är!!!!

mattias väntar spänt på fisken!!!

stolta fiskare det var en lång och jobbigt kamp men arbete ger belöning!!!

tjena, idag började dagen med att jag åkte till källbrink för att kolla på tävlingarna jag kollade först på min kompis mattias och min polare daniel som skulle kasta discus. Dom kastade bra ståhl fick inte riktigt till det men det fick däremot mattias han slog pers med nästan 7m och slutresultatet blev hela 49.30 och det är han trea i sverige på iår. Jag ska tävla i spjut och slägga imorgon mot honom så han sover över hos mig idag.
på Kvällen drog vi och fiskade och idag så small det!!!!!!
vi fick en jätte gädda det vägde 10kg den avr enormt stor och kämpade som fan vi fick till byta fiskare för att han drig så mycket och snett så både jag och victor hjälpes åt att få upp den!!
ska lägga upp bilder på det !
alla bilder är tagna av Emil som också var med på fisket!
//Arwid

fredag


Inside man 10/10

Denzel Washington spelar huvudrollen i båda filmerna 9.5/10

tjena, idag gick jag upp vid halv åtta:/  för att åka ner till centrum med min syster och ta en fästingspruta det var jobbigt man var as trött. Och när vi väl kom dit en halvtimma för tidigt men det var för att vi skulle vara först  och dom skulle bnörja släppa in oss vid nio men dom där började visst jobba vid 09.20 dom gör fan ingenting där. efter det så åkte jag hem och sov för jag var ledig från jobbet idag pappa och mamma var med hunden på sjukhuset och det var inget roligt besked. Han har frmodligen en tumör på benet:/ men det var inte helt säkert så vi får hoppas på det bästa.
Sen vid ett så åkte jag och tränade jag körde bara lite stillastående i kulan började om lite för att försööka komma i form igen. Sen körde jag lite spjut som jag ska köra på sön på Huddingespelen det ska bli riktigt kul!!!
på kvällen kollade jag först på American Gangster och sedan med victor kollade jag på Inside man båda filmerna var riktigt bra!! kolla på dom om ni inte har sett dom!!
//Arwid

träning



tjena, idag har jag jobbat med min epa jag har svetsat och fixat nytt avgassystem till den det vart riktigt bra och den låter gött;)
efter det så åkte jag och tränade jag körde knäböj det var jobbigt som fan men det gick bra!
lyfte 5.5ton sammanlagd vikt av alla repetioner;)
efter träningingen så vart det lite grillning och det var var gott det!

Hinder träning


Här på bilden i Landslags kläder ser ni min kompis Jonas Legernes. Han är sveriges bästa hinderlöpare p18-19 och han kom även 9 på 19EM för några veckor sen med några riktigt vassa frankrike och spanska löpare.

Hallå, nu är jag tbx från hinderträningen och den gick kanon bra så de ska bli kul att köra i morgon ! ska sattsa på ett fort lopp så de kommer bli många tunga metrer att pressa men de ska bli super super super kul ! bara jag inte rammlar i vattengraven haha..... // Victor Hedin

Hinder Hinder Hinder



Hellå, I morgon är det dags för min hinderdebut .... vi får väl se hur de går men de ska bli kul med lite omväxling. Loppet går på källbrink 20,15 och det kommer vara med några okey löpare bland annat joel lundin och Alexander Liss. Om några minuter ska jag iväg på lite finslipning av hindertekniken.

Snart börjar det närma sig JSM vilket passar bra för mig eftersom att jag börjar nå min topp för säsongen vilket känns roligt så att jag kan prestera maximalt på JSM. Jag var nyss nere på stora sm i Malmö som inte gick något vidare. Det berodde på att jag en dag innan hade sprungit DN galan som var ett snabbt lopp från start till mål och jag perssade på 800m 1,52,67 vilket satt kvar i benen till SM som jag kände redan efter första stegen och jag bara kunde göra det bästa av situationen men jag hängde med bra trotts allt, de var bara sista 150 sov var veliga. // Victor Hedin


sämst

Malmö gick åt helvete....är inte bra form nu menmen det var en roligt helg iafall.
//Arwid

DN galan 2009 800m

Hej, nu har jag kommit hem från Norge och all träning i dem branta backarna! Vilket verkar verkar ha vart bra träning eftersom att jag i dag på DN galan satte nytt personligt rekord på 800m och tiden blev 1,52. I morgon bär det av till Malmö tidigt så jag skriver mer om norge resan i morgon // Victor Hedin


Majewski




Tomasz stötar från Dn-Galan Big Shot

RSS 2.0